Hyundai onthult de elektrische SUV compact Kona Electric met een reikwijdte van 470 km

De nieuwe Kona Electric compact SUV zal worden aangeboden met een korte afstandsbereik van 300 km op basis van een 39,2 kWh batterij. Deze versie krijgt een 99KW elektrische motor met een topsnelheid van 167 km/h. Eveneens wordt een versie van de Hyundai elektrische SUV aangeboden met een 66kWh batterij (en een motor van 150 kW) waardoor je zonder opladen een afstand van 470 km kan overbruggen.

Beide Hyundai elektrische SUVversies worden uitgerust met een 7,2 kW onboard snelle oplader en de batterij is op basis van lithium-ion polymeer.

Qua design lijkt de elektrische versie van de Kona Hyundai op de benzine en dieselversie.

Hier kan je een aantal foto’s zien die door Hyundai werden vrijgegeven.

All-New Hyundai Kona Electric (6)hyundai-kona-electric-2018-04-1610

Verder wordt de Hyundai elektrische Kona Electric compact SUV uitgerust met een 7-inch info screen dat loopt op zowel Apple CarPlay als Android Auto. En “last but not least” Hyundai heeft nog geen prijs vrijgegeven, maar er wordt verwacht dat de basismodellen starten vanaf 30.000 euro.

Dit lijkt een redelijke prijs! Lancering voorzien eind dit jaar in Europa. Wat ons betreft ziet dit er alvast veelbelovend uit. Voor verdere info zie: https://tweakers.net/nieuws/135803/hyundai-kona-electric-suv-heeft-actieradius-van-470km.html

Leuk als je ons volgt en liked

Add a Comment